Klapankers Stienstra en Van der Wal
U bent hier: Home > Diensten > Speciale machinebouw

Speciale machinebouw

Vanuit de werkzaamheden worden door de collega’s vaak ideeën aangedragen om werkzaamheden beter, sneller en veiliger te laten verlopen. Hieruit zijn al veel uitvindingen en verbouwingen aan machines voortgekomen. Denk hierbij aan het verlengen van kraangieken, het verplaatsen en toevoegen van cilinders en de bouw van eigen trilblokken en klemmen.

Onderwaterverankering/ Funderingsmachine

In 2019 zijn wij benaderd door Knoop natuur- en waterbouw met de vraag of wij klapankers konden plaatsen in een voormalig zandwinlocatie te Zwolle. In deze plas stond maarliefst 36 meter water. Hiervoor is op onze design & construct afdeling de GSV Sub-Anchor ontwikkeld.  Op basis van een bestaande machine hebben we een grote telescopische mast gemaakt waaraan een trilblok is bevestigd welke meerdere soorten ankers kan plaatsen. Met deze machine hebben we inmiddels tientallen klussen uitgevoerd, zowel in binnen- als buitenland.


Interesse

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op

Contact
Projecten

De pionier in waterbouw

Met een team van ervaren vakmensen en hoogwaardig materiaal, verzorgen we diverse waterbouwprojecten overheden, bedrijven en particulieren. 

Bekijk alle projecten

Damwanden drukken provincie Drenthe

Onlangs hebben we damwanden gedrukt in Drenthe met de milieuvriendelijke GSV 350 GREENLINE-kraan, die emissievrij is en vrijwel geluidloos.

Lees meer

Verlenging en verbreding bedrijfshal

In Zaandam hebben we voor Royal Huisman de ingang van een bedrijfshal verbreed en een tijdelijke zware werkvloer gerealiseerd.

Lees meer
Stienstra en Van der Wal waterwerken

Sluishuis Amsterdam

Bij het prachtige woonproject ‘het Sluishuis’ hebben we plus minus 850 meter drijvende steigers gerealiseerd, meerdere vaste steigers, 2 bruggen en 3 eilanden.

Lees meer

Aanbrengen klapankers

Wij maken gebruik van ons eigen klapanker leveringsprogramma waarmee we alle soorten en maten klapankers kunnen leveren.

Lees meer

Aanlegplekken rondvaart pramen te Leeuwarden

Voor de Gemeente Leeuwarden hebben we een aantal aanmeer plekken gerealiseerd, zodat de verschillende pramen kunnen afmeren.

Lees meer

Houten vlonders AVRO/ TROS

De entree van het gebouw van de Avro/Tros te Hilversum hebben we voorzien van houten vlonders met verlichting.

Lees meer

Terras / vlonder blokhuispoort Leeuwarden

In opdracht van BOEI hebben we voor het nieuwe restaurant in de Blokhuispoort te Leeuwarden een terras/vlonder met steiger gemaakt.

Lees meer

Geluidswal Centrale as

Voor de centrale as tussen Hardegarijp en Burgum hebben we een geluidswal geplaatst bestaande uit thermisch verzinkte staanders met daartussen geïmpregneerde planken.

Lees meer

Otterpassage te Ryptsjerk

Onder de nieuwe brug in de N361 hebben we een otterpassage aan de stalen damwand gemaakt.

Lees meer

Gefundeerde betonvloer voor Royal Huisman

Voor superjachtenbouwer Royal Huisman hebben we een gefundeerde betonvloer morgen realiseren d.m.

Lees meer